sfeerafbeelding

Henriette Roland Holst

In 2012 en 2013 werkt Stichting Schrijvers Pantheon aan het Henriette Roland Holst-jaar. Op 21 november 2012 is het 60 jaar geleden dat de bekende schrijfster, dichteres en politica Henriette (Jet) Roland Holst is overleden (geboren 24 december 1869 te Noordwijk). Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, heeft de gemeente Noordwijk Stichting Schrijvers Pantheon de opdracht gegeven om een drietal projecten te organiseren rondom de beroemde schrijfster/dichteres en de (Noordwijkse) literatuur in het algemeen:

Zij was - zeker voor die tijd - een zeer bevlogen vrouw en wilde iets betekenen voor de wereld waarin zij leefde. Daarvoor gebruikte ze haar talent: het schrijven van poëzie, literatuur en (journalistieke) teksten. Vind jij net als de wereldberoemde geëngageerde Henriette Roland Holst dat je met jouw interesse en betrokkenheid iets kunt betekenen voor de samenleving? En wil je met haar literaire werk in de hand de maatschappij van 2012 observeren, analyseren en bezien wat we daar nú mee kunnen? Lees dan verder bij de verschillende projecten die wij organiseren wat je kunt doen. 

Vanzelfsprekend wordt alles in samenwerking met (lokale) organisaties en instellingen georganiseerd, zodat de sociale samenhang wordt bevorderd en er een breed draagvlak ontstaat. Onder de menuknop Met dank aan lees je wie er enthousiast meewerken en zonder wiens (financiële) bijdrage dit bijzondere project niet gerealiseerd had kunnen worden. 

Wist je overigens dat Henriette Roland Holst De Internationale (het 'strijdlied' van de arbeidersbeweging) heeft vertaald van het Frans naar het Nederlands? Meer weten? Klik dan hier