Enthousiast ontvangen

De opening van de tentoonstelling 'Henriette Roland Holst en de Beweging van Tachtig' op zaterdag 20 oktober is enthousiast ontvangen. Ruim 125 gasten waren getuige van de openingshandeling door de bekend schrijfster Susan Smit.

Met dank aan Monica Stuurop voor de foto

Waarna de aanwezigen een filmpresentatie zagen waarin het leven van Henriette in een vogelvlucht werd getoond. Ook kon de tentoonstelling worden bezocht. De bezoeker wordt meegenomen aan de hand van de levenslijn Henriette en krijgt een goede indruk van het literaire en kunstzinnig leven uit haar (Noordwijkse) tijd. Maar natuurlijk komt haar politieke leven ook aanbod. Henriette Roland Holst was een bevlogen vrouw die veel heeft betekend voor de (Nederlandse) samenleving. De doorlopende filmpresentatie die in de lezingenzaal van de Bibliotheek Bollenstreek Noordwijk wordt getoond, geeft aan de hand van haar levensverhaal en bewegende beelden een goede impressie van haar en haar tijd. Ook ziet u de trailer van de film DROOM & DAAD, die op 20 december in z'n geheel wordt vertoond in de Bibliotheek Bollenstreek Noordwijk. 

In de tentoonstelling is een aantal pronkstukken te zien, waaronder de voorstudie van het borstbeeld van Lambertus Sondaar dat op het Lindenplein in Noordwijk staat. De voorstudie is in bruikleen gegeven door mevrouw Jet Sondaar-Swart (schoondochter van Lambertus) van Expositie Koepoortstraat in Middelburg. Maar ook een uniek schilderij van de vader van Henriette, in bruikleen gegeven door Notariskantoor Kruis-Sweere, en een schilderij van Villa Nova, in bruikleen gegeven door de heer en mevrouw A. Kraska. Ook is er een origineel handschrift van Henriette Roland Holst en de kunstenares Charley Toorop - de dochter van Jan Toorop - in bruikleen gegeven door Antiquariaat Moby Dick

Terug naar het overzicht