Literaire Route Jan Siebelink

Tijdens het Museumweekend presenteerde het Letterkundig Museum de eerste wandeling van de Literaire Routes App, een gratis app voor smartphones. De digitale Siebelink-wandeling voert langs diverse Haagse decors uit Siebelinks werk. Dus nu de app van Jan, en dan de Literaire Route Noordwijk...

Ze is gelardeerd met anekdotes door de schrijver zelf en vele citaten uit zijn romans, voorgelezen door Derek de Lint. Zo ontdekt de wandelaar op een bijzondere wijze het Den Haag van Jan Siebelink. De app werd gelanceerd in de aanwezigheid van Siebelink en De Lint, die beiden vele mooie herinneringen aan de stad ophaalden. Dus nu eerst de app van Jan Siebelink, en in mei de Literaire Route Noordwijk!

Siebelink heeft een speciale band met Den Haag en situeerde er enkele van zijn populairste romans, zoals Vera, Suezkade en Het lichaam van Clara. De Literaire Routes App van het Letterkundig Museum neemt je mee door de straten van Den Haag en langs de gebouwen uit Siebelinks boeken. Van de Suezkade en de Laan van Meerdervoort ('de langste laan van Europa'), langs het monumentale Gymnasium Haganum. Bezoek de Surinamestraat, waar Siebelink bij het huis waar Louis Couperus Eline Vere schreef een wonderlijke ontmoeting had die hem inspireerde tot het schrijven van Het lichaam van Clara. Wandel langs bijzondere plekken zoals Garoeda op de Kneuterdijk en 't Goude Hooft op de Dagelijkse Groenmarkt. De Siebelink-wandeling is een boeiende, verrassende ervaring. De app toont niet alleen decors uit Siebelinks leven en werk, maar toont ook Den Haag in haar vele facetten.

De gratis Literaire Routes App van het Letterkundig Museum is te vinden in de Appstore of Google Play; in deze app vindt u de speciale Siebelink-wandeling. Later dit jaar wordt de Literaire Routes-reeks uitgebreid met een Couperus-wandeling, eveneens door Den Haag én de Literaire Route Noordwijk. De app is mede ontwikkeld door 7scenes.

Terug naar het overzicht