Met de droom als wapen

Op 25 oktober speelt om 20.00 uur toneelgroep 'Oneffe' de voorstelling 'Met de droom als wapen' in de Bibliotheek Bollenstreek Noordwijk. Een avond vol idealisme en vriendschap. Een strijd tussen hart en hoofd. Tussen principes en pragmatiek. De voorstelling vindt plaats in de Bibliotheek Bollenstreek Noordwijk. Toegang 5,00 per persoon (inclusief drankjes). Inloop om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Graag vooraf resereren via www.schrijverspantheon of www.bibliotheekbollenstreek.nl of aan de balie bij de Bibliotheek Bollenstreek Noordwijk (Akkerwinde 1A, 2201 MC Noordwijk).

De bevlogenheid van Henriette Roland Holst en Herman Gorter

Tijdens het Henriette Roland Holst-jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Op donderdag 25 oktober om 20.00 uur speelt toneelgroep Oneffe de voorstelling ‘Met de droom als wapen’ in de Bibliotheek Bollenstreek Noordwijk

Henriette Roland Holst-van der Schalk (geboren en getogen in Noordwijk) en Herman Gorter (één van ‘de Tachtigers’) waren bekende dichters én toonaangevende politieke figuren in het begin van de roerige 20ste eeuw. Zelf afkomstig uit de betere klasse, kiezen Roland Holst en Gorter voor het communisme en de arbeidersbeweging. Ze geloven dat de revolutie het heil op aarde zal brengen. Henriette vertaalt het strijdlied van de arbeidersbeweging (‘De Internationale’) en Herman komt soms door zijn politieke werk nauwelijks aan dichten toe. In de voorstelling zie je hoe ze terugkijken op een bewogen tijd: vol vriendschap en idealisme, maar ook onderlinge meningsverschillen, de Eerste Wereldoorlog en de Russische revolutie. Een strijd tussen hart en hoofd. Tussen principes en pragmatiek.

Een actievoerster uit de jaren ’80 van de vorige eeuw worstelt met dezelfde, pijnlijke keuzes. Een voorstelling over idealisme: wat deed het met Herman en Jet, wat deed het met ons en wat doen wij nú met onze bevlogenheid?

De voorstelling vindt plaats in de Bibliotheek Bollenstreek Noordwijk. Toegang € 5,00 per persoon (inclusief drankjes). Inloop om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Graag vooraf reserveren via info@schrijverspantheon.nl, via info@bibliotheekbollenstreek.nl of aan de balie bij de Bibliotheek Bollenstreek Noordwijk.

Terug naar het overzicht