Volle bak bij DROOM & DAAD

Zo'n 50 personen kwamen op donderdagavond 20 december naar de Bibliotheek Bollenstreek Noordwijk om de film DROOM & DAAD te bekijken: de film over het bewogen leven van Henriette Roland Holst. Ook aanwezig waren Annette Apon (de regissuer) en Digna Sinke van SNG Film (de producent). Zij gaven een inleiding en korte toelichting op de film en na afloop beantwoordden zij vragen: over het beeldmateriaal, over het script, de muziek en nog veel meer. Bij de aansluitende borrel werden er nog veel meer ervaringen uitgewisseld.

Digna Sinke van SNG Film (de producent) en Annette Apon (de regisseur) vertelden over het maakproces van de film en waarom de film is zoals deze is. DROOM & DAAD reconstrueert het bewogen leven van Henriette Roland Holst aan de hand van oud filmmateriaal, gecombineerd met teksten van Henriette Roland Holst zelf: flarden uit brieven, toespraken en boeken, spaarzaam aangevuld door een persoonlijk commentaar van de filmmaker. Een echte aanrader dus. Het was muisstil in de zaal en na afloop waren er niet alleen complimenten, maar ook vragen van allerlei aard. 

Gelukkig is de film vanaf half januari ook op DVD verkrijgbaar bij www.filmfreaks.nl, dus je hebt nog een kans de film te zien. Mocht je onverhoopt niet in de gelegenheid zijn geweest om deze in een theater te bezoeken...

Terug naar het overzicht